Steeds meer mensen kiezen voor beleggen in aandelen. De afgelopen jaren zijn de spaarrentes enorm gedaald. Geld op een spaarrekening levert je nagenoeg niks op. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen op zoek gaan naar alternatieven. Beleggen in aandelen is zo’n alternatief. Als het even meezit kun je er namelijk aardig wat mee verdienen. Toch maken beleggers vaak fouten, de winst valt hierdoor een stuk lager uit, of er is zelfs sprake van verlies. Beleggen in aandelen brengt risico’s met zich mee, dat is één ding dat zeker is. Een aantal veelgemaakte fouten nemen wij graag even met je door.

Te veilig beleggen in aandelen

In welke aandelen ga je beleggen? Veel mensen willen “op safe” spelen. Ze kiezen veilige fondsen uit. Het voordeel is dat je weinig risico loopt op verlies van geld. Er is echter ook een groot nadeel. Het rendement dat je gaat behalen is nihil. Soms is het net genoeg om de inflatie bij te benen. Met te veilig beleggen in aandelen ga je dan ook niet rijk worden. Bovendien is er veel competitie op de beurs.

Veel risico nemen met beleggen in aandelen

Dan is er ook nog een andere groep die het tegenovergestelde bewerkstelligd. Zij kijken helemaal niet naar de risico’s en beleggen maar wat raak. Soms worden er hoge rendementen beloofd. Als een verhaal te mooi om waar te zijn is, dan kun je het beter niet doen. Te veel risico nemen leidt er toe dat je het ingezette geld kwijt kunt raken als je gaat beleggen in aandelen. Bij binaire opties is er overigens ook vaak sprake van een vrij groot risico. Bij investeren in vastgoed is dat risico bijvoorbeeld veel minder groot.

Te veel betalen

Als je gaat beleggen in aandelen moet je heel goed opletten op de kosten die in rekening worden gebracht. Mensen die bekend zijn met aandelen kopen zullen het maar al te goed weten. Ben je echter nieuw op dit gebied dan moet je goed oppassen. Zo moeten er bijna altijd transactiekosten betaald worden als je aandelen koopt. Let goed op hoe hoog deze kosten zijn. Vaak worden er te hoge kosten in rekening gebracht. Als je niet op let ga je de betaalde kosten nooit terugverdienen met het rendement dat de aandelen opleveren.

Je teveel laten leiden door het nieuws

Veel mensen laten zich teveel leiden door het nieuws op internet en kranten. Op het moment dat een bedrijf goed in het nieuws komt kopen ze tal van aandelen. Dit kan gunstig uitpakken, maar dat is lang niet altijd zo. Laat je dus niet volledig leiden door financiële nieuwsberichten. Spreid je kansen en zet niet al je geld in op één bedrijf als je gaat beleggen in aandelen.

Het verkeerde moment beleggen in aandelen

Het verkeerde moment is een fout die door veel beginners wordt gemaakt. Maar ook mensen die al wat langer actief zijn als het gaat om beleggen maken deze fout. Veel mensen kopen een aandeel op het moment dat de koers eigenlijk veel te hoog is. Wanneer weet je of de timing goed is? Dat is natuurlijk een hele lastige vraag. Vaak zie je dat het kopen van aandelen gunstig kan uitpakken op het moment dat beleggers juist ongunstig zijn gestemd. Wij wensen je veel succes met beleggen in aandelen!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Beurscompetitie