Als je gaat investeren in vastgoed kan dat op verschillende manieren geld opleveren. Om in vastgoed te kunnen investeren heb je wel een aardig geldbedrag nodig. Met een paar honderd euro kom je niet zo ver. Vastgoed kost al snel enkele tienduizenden euro’s. Kijken we naar de grotere steden, dan praten we al snel over honderdduizenden euro’s. Als je dit geld hebt liggen en je doet er niks mee, dat is het tijd om in actie te komen! Investeren in vastgoed kan dan heel interessant zijn, want het kan aardig wat opleveren als je het goed aanpakt. Het is allereerst verstandig om na te denken over de vraag op welke manier je geld wilt verdienen als je gaat investeren in vastgoed. De belangrijkste opties nemen wij graag even met je door.

beleggen-in-vastgoed-als-onderdeel-van-de-beurscompetitie

Investeren in vastgoed en verdienen op huurinkomsten

Je kunt ervoor kiezen om het vastgoed te verhuren. Vooral als je vastgoed in studentensteden hebt kan het aardig wat opleveren. De woningen en kamers liggen tegenwoordig niet voor het oprapen. De kans is dan ook groot dat je zeer snel iemand gevonden hebt die de kamer, woning of het pand dat je bezit wil huren.

Investeren in vastgoed en wachten op waardestijging

Ook als je het pand niet wilt verhuren kun je profiteren van winst. Als we kijken naar de afgelopen 100 jaar, dan zijn de prijzen van vastgoed enorm gestegen. Uiteraard zijn er ook altijd periodes waarin vastgoed niet stijgt in waarde. Denk maar eens aan de crisis die in 2008 begon. Na een aantal jaar van daling stijging de prijzen weer. Kijkend naar de lange termijn is investeren in vastgoed verstandig (vergelijkbaar met sommige fondsen in dat opzicht).

Investeren in vastgoed en verbouwen

Dan is er ook nog de mogelijkheid om te investeren in vastgoed en vervolgens aan de slag te gaan in het pand. Een nieuwe badkamer, keuken of vloer aanbrengen, het kan allemaal. Zo kun je een huis op de kop tikken voor een klein bedrag, helemaal verbouwen en vervolgens weer verkopen. Op deze manier is het mogelijk om duizenden of zelfs tienduizenden euro’s te verdienen.

Risico spreiden

Investeren in vastgoed klinkt heel aantrekkelijk. Toch is het belangrijk om niet al je geld op één pand of woning te zetten. Je doet er verstandig aan om je risico’s te spreiden. Je weet namelijk nooit wat er gaat gebeuren in de toekomst. Een pand kan nu heel interessant zijn omdat er op een paar kilometer een universiteit staat. Maar wat als deze universiteit haar deuren sluit? Is het pand dan nog steeds interessant? Door verschillende panden aan te kopen, in plaats van één pand, spreid je de risico’s. Gaat er dan toch iets mis, dan ben je niet gelijk al je geld kwijt. Wij wensen je veel succes als je gaat investeren in vastgoed. Denk goed na over het doel, wat ga ik doen? Door een goed plan te maken kun je een mooi rendement behalen.

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Beurscompetitie